Zoom Tutorial 3. - Diákoknak, hallgatóknak

Zoom Tutorial 3. - Diákoknak, hallgatóknak
Sziasztok! Ez a harmadik cikkem ami a Zoom online meeting programmal foglalkozik és ezt most kifejezetten azoknak a szülőknek célzom akik kisgyermekükkel maradtak otthon akinek még nem hogy Facebook-ja de email címe sem biztos, hogy van. Az iskola meg - persze próbálja kihozni a legjobbat a lehetőségeiből - rázúdított szegény 6-10 éves kis nebulóra egy olyan feladatot amivel jó esetben még sokáig nem kellene megbírkóznia.
1

Csinálj neki email címet.

Meg kell, hogy barátkozz a gondolattal, hogy gyermekednek létrehozz egy gmail fiókot. Erre záros időn belül egyébként is szüksége lesz, de a tanároknak nagyon nagy segítség, ha a diák nevével ellátott email címet kapnak nem pedig anyuét vagy apuét. Ez félrevezető lehet.
Persze én is csak segíteni szeretnék ugyanúgy neked, nektek mint a tanároknak is. Végétére is, pedagógus családból származom. Rövidre fogva a szót, az alábbi gombra kattintva közvetlenül a gmail fiók regisztrálási oldalára jutsz. Azt javaslom, hogy a gyermeked nevét add meg email címnek, végigkisbetűvel. Jó ha gondolsz a jövőre és nemzetközi stílusban adod meg, vagyis valahogy így: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
Amennyibe az ő nevével ellátott email cím már foglalt akkor egyszerűen csak rakj mögé egy számot. Itt esetleg bevonhatod a folyamatba játékosan, hogy együtt találjátok ki a számot. Lehet a kedvenc száma, mezszáma vagy egy szám amiről álmodott bármi.
Természetesen vannak más email kiszolgálók és dönthetsz úgy, hogy nem ezt használod. Azonban a Gmail a Google kezében van ami a világ egyik legnagyobb cége és kiszolgálója. Ráadásul a Zoom program is támogatja és a cikkekben is végig ezzel mutatok meg mindent. Szóval érdemes erre regisztrálni.
2

Telepítsd a Zoom programot

Ezt egy részletes útmutatóban leírom egy másik cikkben. Az alábbi gombra kattintva megnézheted és végigmehetsz a telepítés lépésein, majd a megfelelő résznél kérlek gyere ide vissza.
3

Jelezz a tanárnak - fogadd el a felkérést!

Ha túl vagy az email készítésen és a program telepítése is sikerült akkor itt az ideje jelezni ezt az oktatód vagy tanárok felé.
Azt az email címet amivel regisztráltál a programba küldd el a tanárnak, oktatónak, különtanárnak vagy bárkinek aki gyermekednek előadást tart majd. Amint ezt megtetted ő küldeni fog egy 'Contact Request'-et az Applikáción keresztül. Ez azért kell, mert így a legegyszerűbb felvenni a kapcsolatot a diákokkal és így tud majd gyermeked is a lehető legegyszerűbben csatlakozni a társaihoz az online órán. 

Ezt a telepített programon belül fogjátok megkapni és az alábbi képen látható módon tudjátok elfogadni.
Image
Ha végigkattintgattátok a számok sorrendjében a gombokat akkor hamarosan látni fogjátok az osztály 'szobáját' ugyanitt a 'Chat' menüpontban. (Persze akkor ha a pedagógus az én leírásomat követi - amennyiben mást beszéltek meg, akkor ahhoz tartsátok magatokat.)

Ez a "szoba" bal oldalon lesz majd látható és ha rákkattintatok, ott tudtok köszönni a többieknek illetve a tanárotok ide tudja feltölteni a házifeladatot is ha úgy gondolja, hogy szükséges.
4

Csatlakozz az órához!

Ezek után már csak annyi a dolgotok, hogy a megfelelő időben gyermeked gép előtt legyen, bejelentkezve a Zoom program és amikor kezdődik az óra, válaszoljon a 'hívásra'.
Vagyis nyomjátok meg a zöld gombot. Ekkor fel fog ugrani egy ablak, ahol a kék gombon a 'Join with video' majd a 'Use the computer audio' gombra kattintva tudtok csatlakozni a tanórához. (Valamiért néha előfordul, hogy csak az egyik jelenik meg, ne aggódjatok miatta.)

Ha mindent jól csináltatok egy ablak ugrik fel, ahol először magatokat fogjátok látni majd a többieket is kis ablakokban. Lehet integetni egymásnak! ;)
Image
Ezek után természetesen a pedagógusra van bízva a gyermek, de nem árthat egy kis támogatás.
5

Felkészülés és lehetséges kellemetlenségek

Sajnos még a legjobb programoknál is előfordulhatnak olyan problémák amik nem rajtunk múlnak.
Ez egy teljesen új oktatási forma ma. Tehát türelemmel kell lennie mindenkinek, hiszen még csak most tanuljuk. 

Azt javaslom, hogy az órák előtt mindenképp készülj fel pár dologgal. 
  • Ellenőrizd az internet kapcsolatot
  • Ha laptopon vagy telefonon csatlakoztok az oktatáshoz akkor az akkumulátor töltöttségét
  • Jó ha van fülhallgató a géphez/telefonhoz/tablethez, mert így a gyermek ki tudja zárni a külvilágot és javul a koncentrációja. (Meg persze Te sem szeretnél huszonegynéhány kisgyereket hallgatni egész nap.)
  • Volt már rá példa, hogy a kamera valamiért megadta magát és csak a diák látta a tanárt vagy épp fordítva. A program kiír ilyenkor egy hibaüzenetet, azonban ennek a megoldására még nem jöttünk rá. Ilyenkor érdemes kilépni és újra csatlakozni a beszélgetéshez. Ezt a 'Meetings' gombra, majd a megfelelő nevű óránál a 'Join' gombra kattintva tudjátok megtenni.
Remélem ez az útmutató segít a program telepítésében és az órákhoz való csatlakozásban.

Jó tanulást kívánok!

Íratkozz fel a hírlevelemre

Publish modules to the "offcanvas" position.