Sumo.com bemutató

Sumo.com bemutató

Ahhoz, hogy megsokszorozd a feliratkozóid számát szükséged van bizonyos programokra amiket egy előző cikkemben felsoroltam. Ebben a cikkben azonban kifejezetten csak a Sumo.com-ra koncentrálok és megmutatom, hogy mire képes.

Mindenek előtt kattints erre a LINK-re és menj fel a Sumo.com oldalra. Végezz el egy könnyű regisztrációt vagy jelentkezz be a Google Fiókoddal. 

Új Sumo.com bejelentkezés kép

 

 Amint bejelentkeztél egy felületet látsz ahol majd hozzá kell adnod a honlapod a jobb felső sarokban lévő zöld gomb segítségével. Bizonyos blogmotorokhoz külön segítséget nyújt a rendszer. Azonban ha nem találod a tiedet akkor egyszerűen csak másold ki a zöld részben látható kódot és illeszd be a honlapod, blogod kódjának </body> része elé.

sumo

Ha az installálással megvagy, a különböző modulokat úgy fogod tudni elérni, hogy ha a "Manage" gombra kattintasz amely a honlapod nevétől jobbra található. Ezzel átjutsz a kezelőfelületre amely csak és kizárólag arra a honlapodra vonatkozik. (Több honlapot is hozzáadhatsz és mindegyiket külön kezelheted.)

sumo2

Elsőként a Dashboard-ra kerülsz ahol a különböző modulok statisztikáit láthatod, mire mennyit kattintottak és hasonlók. Felül a legfelső sorban tudsz tovább lépkedni sorban a következőkre:

1. Forms - űrlapok: Ezzel tudsz a legkönnyebben felugró ablakokat csinálni mellyekkel feliratkozókat gyűjthetsz vagy reklámozhatsz egy akciódat. 

2. Email - emailek: Itt tudsz kiküldeni emaileket a feliratkozóidnak de én erősen javaslom, hogy csatlakoztass egy külsős programot ehhez mint például a Mailchimp

3. Monetize - bevételszerzés: Ezzel tudsz létrehozni például kuponokat.

4. Contacts - kapcsolatok: Itt láthatod a feliratkozóidat.

5. Extras - extrák: Itt pár extra cuccot találsz, úgy mint:

    5.a. Shares - megosztások: Ez egy megosztó gombokat megjelenítő modul. Remekül beállíthatod, hogy mely felületek ikonjai látszódjanak, hol helyezkedjenek el és, hogy melyik eszközön jelenjenek meg vagy maradjanak rejtve.

    5.b. Image Sharer - Képmegosztó: Ha ezt bekapcsolod, a honlapodon a képeken megfog jelenni bizonyos mennyiségű megosztó gomb amiket te állítasz be, hogy a kép mely részén legyen és melyik oldalak ikonjai legyenek benne.

    5.c. Google Analytics: Ezt nem fordítom le, össze tudod kapcsolni a Sumo-t a Google Analytics fiókoddal.

 

Én azt javaslom, próbálgasd, tapasztald ki, hogy neked mi a legjobb. A külső levelező programhoz a MailChimp-et ajánlom amit én is használok és hamarosan írni is fogok róla egy cikket benne azokkal az információkkal, hogy miként tudod összekapcsolni a MailChimp-et és a Sumo.com-ot. 

Remélem hasznodra vált ez a kis útmutató. Ha segítségre van szükséged, keress kell bátran! 

Íratkozz fel a hírlevelemre

Publish modules to the "offcanvas" position.