Mivel szerezhetsz könnyen feliratkozókat?

Mivel szerezhetsz könnyen feliratkozókat?

Biztos találkoztál már Te is olyan felugró ablakokkal amik egy bizonyos oldalon jelennek meg, vagy épp bizonyos idő után ugranak az arcodba vagy esetleg akkor amikor már épp elhagynád a honlapod. Ez utóbbit már nálam is láthattad. Bizonyos online marketing felmérések alátámasztják, hogy ezek a programok megsokszorozzák a feliratkozók számát és ezzel a különböző projektek sikerességét is növelik.

Én két ilyen programot ismerek, ezeket fogom neked most bemutatni némi összehasonlítással együtt. Igyekszem úgy csinálni, hogy a végén el tudd dönteni, hogy neked melyikre volna szükséged. Bár megjegyzem én mindkettőt használom, ugyanis nem zárják ki egymást. 

Az első a Sumo.com. A felugró ablakoknak feltétlenül ezt használom. Ugyanis a másikkal, az AddThis-el ellentétben itt honlaponként külön tudod választani a felugró ablakokat. Az AddThis-ben is van ilyenre lehetőség, de rendkívül bonyolult és egyesével kell berakni a linkeket amiket ki akarsz hagyni. Ez persze csak a felugró ablakokra vonatkozik.

A megosztó gomboknál már más a helyzet. Ebben abszolút az AddThis a király, sokkal könnyebben elhelyezhetőek cikkekben, modulokban és bárhol a honlapon. A Sumo.com fix pozicíókat ad ahol megjelenítheted a megosztó gombokat ami eléggé behatárolja az elképzeléseidet. 

Amire mindkét program abszolút alkalmas és tartalmazza:

  • Felugró ablakok létrehozása feliratkozók gyűjtéséhez vagy linkek promótálásához
  • Megosztó gombok és követő gombok elhelyezése a honlapon

Az AddThis-el létrehozhatsz egy úgynevezett "Kapcsolódó Cikkek" modult, és saját statisztikával rendelkezik a honlap látogatóiról. 

A Sumo.com lehetőséget ad Kép megosztó funkcióra, aminek segítségével a honlapodon a képeken megjelenik egy sor megosztás lehetőség, tudsz üzenet küldő modult csinálni, integrálni tudod a Google Analytics-et a statisztikába, van egy Heat Maps és egy Content Analytics funkció is. Az első azt figyeli, hogy a honlapodon a látogatók melyik gombra kattintanak, illetve hogy mit néznek míg a másik az adott cikket vagy oldalt analizálja. 

 Részletesebb leírást a Sumo.com és az AddThis használatáról egy-egy külön cikkben olvashatsz majd! 

Íratkozz fel a hírlevelemre

Publish modules to the "offcanvas" position.