Addthis bemutató

Addthis bemutató

Nemrég egy cikkemben a feliratkozók szerzéséről és ezzel kapcsolatban a Sumo.com-ról írtam. Most azonban egy másik közösségi médiával, feliratkozókkal és felugró ablakokkal foglalkozó programot szeretnék megmutatni neked, az Addthis-t.  

Addthis

Ez egy különösen könnyen telepíthető program amely lehetőséget ad, hogy felugró ablakokat, megosztó gombokat, like gombokat, feliratkozó modulokat vagy akár kapcsolódó cikkek modult hozhass létre a blogodon, honlapodon különösebb programozói tudás nélkül. Egy egyszerű regisztráció után, amit akár a Facebook, Twitter vagy Google segítségével is megoldhatsz, rögtön a faladra kerülsz. Itt láthatod a honlapod statisztikáját, hogy honnan, milyen forrásból mennyi látogató vagy kattintód van. Én a Google-t szoktam használni a bejelentkezéshez. 

Telepítés

A program telepítéséhez kattints a felső sávban a "GET THE CODE" feliratú gombra. Ekkor egy olyan felületre kerülsz ahol kiválaszthatod, hogy milyen típusú honlapra szeretnéd telepíteni az Addthis-t. Ha nincs a lehetőségek között a tied akkor maradj az alap HTML nézeten. Az egyes karikánál lévő kódra lesz szükséged, alatta megmutatja a program egy képen, hogy hova kell elhelyezned a honlapod HTML kódjában. Ezt csak egyszer kell telepítened. Ez azért fontos, mert akárhány modult fogsz majd bekapcsolni a honlapodon, mindig kifogja dobni, hogy illeszd be ezt a kódot de erre nincs szükség minden alkalommal. Az alábbi videó segít a telepítésben.

 

Eszközök

Ha megvagy a kód beillesztésével, jöhet a modul kiválasztása. Ehhez kattints a "TOOLS" gombra. Itt találsz egy almenüt amely tartalmazza a
"WEBSITE TOOLS"
"TARGETING RULES" 
"EMAIL LISTS"
gombokat. A menü alatt pedig a  már meglévő moduljaid listája található.

Website Tools: Itt vannak a megosztó, like-oló gombok és egyéb hasonló felugró oldalak. 

Targeting Rules: Itt vannak a feliratkozó szerző eszközök.

Email listák: Ezt talán nem kell magyarázni, ide kerülnek a feliratkozóid email címei. 

Jobb oldalon felül van egy kék gomb "+ADD NEW" felirattal. Erre kell rákattintanod, ha új modult szeretnél létrehozni. Mikor rákattintasz egy egész oldalt beterítő felugró ablak jön be, ezt a jobb felső sarokban egy alig látható X gomb megnyomásával tudod kikapcsolni. Egyébként pedig annyi a dolgod, hogy kiválasztod azt amire szükséged van. Érdemes a modulok nevét értelemszerűen megadni, mert később belebonyolódhat az ember. 

 

Amikor kiválasztod a modulod, egy szerkesztő felületre kerülsz. Ha mindent beállítottál, megnézted a nézeteket mobilon és gépen is - ezt a jobb oldalon felül tudod megtenni - akkor a bal alsó sarokban kattins a kék "Save & Continue" gombra. Ekkor a modul kódot tartalmazó oldalára kerülsz. Itt az egyes számot tartalmazó karikánál az a kód van amit már egyszer beillesztettél a honlapodra tehát ezzel nem kell foglalkoznod. Neked itt a hármasnál lévő kód kell. Ezt oda kell beillesztened ahol a modult látni szeretnéd. Természetesen cikkekbe is berakhatod, de figyelj mindig oda, hogy html nézetbe rakd be. Különben fabatkát sem ér. 

Ha ezzel meg vagy, megtekintheted a végeredményt és kedvedre alakíthatod. Az a jó az egészben, hogy ha bármikor visszamész a modulod szerkesztőjébe az Addthis felületen és megváltoztatsz valamit akkor az automatikusan meg fog változni a honlapodon is. Tehát teljesen automata. 

Egyetlen probléma amit tapasztaltam ezzel a programmal kapcsolatban, hogy bizonyos modulok bekapcsolódnak minden egyes oldalon ahova az AddThis kódot telepítettem. A legjobb akkor használni ezt a programot ha egy honlapod van. 

Íratkozz fel a hírlevelemre

Publish modules to the "offcanvas" position.